Фейсбук Кметът на Варна сподели как върви изграждането на Дневен център за

...
Фейсбук
Кметът на Варна сподели как върви изграждането на Дневен център за
Коментари Харесай

Кметът показа как върви изграждането на Дневния център за лица с деменция

 Фейсбук Кметът на Варна показа по какъв начин върви построяването на Дневен център за лица с разнообразни форми на деменция на ул. " Петко Стайнов “ 7 във Варна, видя Varna24.bg .

" Това е нова обществена услуга, част от огромната обществена стратегия на Община Варна, която развиваме в поддръжка на най-уязвимите наши съграждани.

Строителните действия са в ход и включват главен ремонт на постройката - саниране, замяна на дограма, на ВиК и ел. инсталациите, слагане на видеонаблюдение. В центъра ще бъдат обособени пространства за почасов отдих, дневна стая, зали за арт- и трудотерапия, за физиотерапия и за самостоятелна работа. Пред постройката има необятно дворно пространство и паркоместа за хора с увреждания. От услугата ще могат да се възползват 40 консуматори. Дейностите се осъществят по Оперативна програма " Региони в напредък “.

По същия план построяваме и нов Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция, с потенциал 15 места, в регион " Владислав Варненчик ", разяснява кметът във фейсбук, където показа и фотоси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР